top of page

Over de Marquis

HÉT MINI-WARENHUIS VAN VEERE!

 

De Marquis is een conceptstore met een verhaal. Lees hieronder meer over ons ontstaan, onze locatie en onze winkel.

OVER HET PAND

 

 "De Oude Pastorie" is een rijksmonument uit 1778. Het is zeer centraal gelegen op de Markt, midden in het stadje Veere.

Sinds april 2020 zijn wij de nieuwe bewoners van de oude Pastorie. Het pand is niet alleen een winkel maar ook ons thuis. We hebben het met veel liefde opgeknapt.

Leuk weetje is ook dat er voor de film "Slag om de Schelde' in en om de woning is gefilmd. Het retro behang in de voorkamer van de winkel hebben we daaraan te danken! 

OVER ONZE NAAM

 

De Marquis vonden we een mooie naam met een historische knipoog. In 1581 kocht Willem van Oranje het markiezaat Veere. Sinds die tijd zijn al zijn nazaten markies van Veere. Officieel pas nadat ze als regerend vorst uit de beker van Maximilaan hebben gedronken. Die beker staat tegenwoordig in het Museum van Veere. 

Koningin Juliana deed dit in 1951, koningin Beatrix dronk 30 jaar later bij haar bezoek aan Veere uit de beker. Het wachten is nu op Koning Willem-Alexander

OVER VEERE

 

Zomaar wat woorden die bij Veere passen: vestingstadje, stokrozen, watersport, jachthaven, historie, strandje, terrassen, schotse huizen, trekschuiten... en sfeervolle winkeltjes!

Veere is een waar Juweeltje.

OVER ONS

 

Wij zijn Jan & Joleen. Jarenlang hebben we als cabin crew bij KLM gewerkt.  We zijn geinspireerd geraakt door onze reizen naar veelal exotische bestemmingen. Die liefde vind je terug in onze winkel. We houden ervan om een fijne sfeer in de winkel te creëren en mensen blij te zien worden van onze shop. 

illustraties los-08.png
Logo-Marquis-compleet_Tekengebied 1.png
bottom of page